OKULUMUZ

OKUL ORTAMI

Okul öncesi çocuklarımızın fiziksel gelişimlerine uygun olarak dizayn edilmiş modern mimari yapısı  güneş ve orman gören aydınlık sınıfları  eğitim ve öğretim ortamlarını çocuk odaklı bir mimari ile birleştirerek çocuklarımızın akademik ve sosyal gelişimini destekleyen farklı modern ve eğitici  materyallerle zenginleştirilmiş atölyelerle eğitim ortamını aktif kullanabilecekleri alanlar tasarlanmıştır.

BAHÇEMİZ

Okul bahçemiz; çim, kum, taş alan olmak üzere 750  metrekarelik oyun alanına sahiptir. Çeşitli bahçe parkurları ile çocuklarımızın daha çok psikomotor becerileri, iletişim ile birlikte oyun kurma ve oyunu devam ettirip sonlandırma becerilerini desteklerken; doğal oyun ortamında da eğlenerek öğrenebilecekleri şekilde tasarlanmıştır.

Çocuklarımız doğal bahçe ortamında ekolojik tarımla çiçek meyve ve sebze alanlarıyla iç içe büyümelerini görerek gelişimini ve değişimini fark edebilecekleri bitkilerin dünyasında yetiştirdikleri ürünleri elleriyle  toplayarak  dalından koptuğu anda tüketebilecekleri  doğal sebze ve meyvelerle  oldukça  keyifli anlar  yaşamalarına neden olacak  özgün  alanlarda keyifli vakitler geçireceklerdir.

MUTFAĞIMIZ - YEMEK KÜLTÜRÜMÜZ

Yemekhanemiz çocukların yaş düzeylerine uygun mobilya ve aksesuarlarla düzenlenmiştir.

Sabah kahvaltı ,Kuşluk, öğle yemeği ve ikindi kahvaltısından oluşan anaokulu yemek programımızda menüler çocukların öğünlük ihtiyacı olan yağ, karbonhidrat, protein gibi tüm besin ögeleri göz önüne alınarak diyetisyenimiz  tarafından özel olarak belirlenmekte ve öğrencilerimizin yaş gruplarına uygun miktarda, sağlıklı biçimde beslenmeleri sağlanmaktadır.

Öğrenciler yemeklerini öğretmenlerinin gözetiminde yerken öğrencilerin temel ve doğru beslenme alışkanlıklarını da kazanmaları amaçlanmaktadır.

ÖZ BAKIM ALANLARIMIZ

Lavabo –  wc’lerimiz  çocuklarımıza göre özel olarak  tasarlanmış olup tuvalet ve lavabolarda  doğal aydınlatma ve havalandırma sistemi kullanılmıştır. Islak zeminlerimiz  kaymayan ve kolay temizlenebilir alana sahiptir.

Her katta duşlu lavabo ve tuvaletlerimiz mevcut olup Lavabolarda antibakteriyel özelliği olan sabun  ve kağıt havlu  kullanılmaktadır.
     Tuvalet ve lavabolar etkinlik alanına yakın olarak konumlandırılmış olup  çocuklarımızın ihtiyaçları için yardımcı personelimiz eşlik etmektedir